• pääsivu
  • sisällys
  • Alennusmyyntiä rajoitettava


    Yliopistojen juuri käydyllä järjestelyvarakierroksella professorit menestyivät rahassa mitattuna kohtuullisesti. Sitoumuksia professorien palkkauksen alennusmyynnin rajoittamiseksi ei kuitenkaan saatu. Virkaehtojärjestelmää ei myöskään avattu ylöspäin. Kokonaisuutena ratkaisu oli hyväksyttävissä professorien osalta.

    Professorit lähtivät yliopistojen järjestelyvara- ym. neuvotteluihin tavoitteena tutki-jankoulutuslisäjärjestelmän kehittäminen siten, että lisien lukumäärää kasvatetaan ja osa lisistä tulee siirtää sijoituspalkkaluokkiin. Tavoitteena olivat myös sopimusehdot, jotka edesauttaisivat ja vauhdittaisivat A26 palkkaluokasta luopumista. Niin ikään tavoitteena oli virkaehtojärjestelmässä professorien sijoituspalkka- luokan avaaminen A30:stä ylöspäin. Kaikille tavoitteille oli vankat ja käytännön todelli-suudesta lähtevät perusteet. Tavoitteiden toteutuminen olisi rajoittanut keskipitkällä välillä professorien palkkojen alennusmyyntiä.

    Tutkijankoulutuslisäjärjestelmän kehittäminen

    Yliopistojen uuden virkaehtosopimuksen mukaan tutkijankoulutuslisien lukumäärää kasva-tetaan runsaasta 69 %:sta 76 %:in taannehti-vasti 1.2.2001 lukien. Käytettävissä olevan järjestelyvaran ja muiden erien luonteen huomioon ottaen tämä on aivan kohtuullinen kasvuprosentti. Uuden ratkaisun mukaan tutkijan-koulutuslisiä tulee käyttää 20 %-yksikköä sijoituspalkkaluokkien korottamiseen.

    Tutkijankoulutuslisäjärjestelmän toteutuva kehitys vastaa siinä määrin Professoriliiton tavoitteita, että uutta yliopistojen sopimusta voidaan pitää hyväksyttävänä.

    Sulkupyrkimys alennusmyynnille

    Voimassa olevan virkaehtosopimuksen mu-kaan professorien sijoituspalkkaluokat ovat A28 - A30. Sopimuksen alaviitteen mukaan professorien sijoituspalkkaluokka voi olla myös A26 entisissä apulaisprofessorin viroissa.

    Professorikunta on yliopistojen johtava henkilöstöryhmä. Johtavalla henkilöstöryhmälle ei sovellu A26 edes lähtöpalkaksi. A26 professorien palkkaluokkana merkitsee myös tulppaa muun opetushenkilöstön palkkauksen kehittämiselle.

    Valistuneet yliopistotyönantajat ovat tajunneet A26 palkkaluokan soveltumattomaksi professoreille. Siitä py- ritään eroon vaihtelevilla no-peuksilla ja menetelmillä. Vähimmäiskeinona tällöin on, ettei uusia A26 nimityksiä professorien virkoihin tehdä. Viime vaiheessa virkaehtoneuvotteluissa Professoriliiton ja AKAVA-JS:n tavoitteena oli laittaa sulku uusille A26 professorinimityksille nimenomaisella sopimusmääräyksellä.

    Kaikki eivät yliopistojen työnantajalinjassa halua luopua A26 professoreista edes uusissa nimityksissä. Tällainen työnantajalinja perustelee luopumiskielteisyyttään mielellään rahapulalla, jota tietenkin voidaan käyttää minkä tahansa korotuksen vastaisena perusteluna. Mikäli rahapula estää professorin nimityksen A28 tai tätä ylempään palkkaluokkaan, hoidettakoon tällaiset tehtävät muunlaisella halvemmalla järjestelyllä kuin professorinviralla. Professorien alennusmyynnin tulee lakata.

    Juuri päättyneellä kierroksella professorien A26 palkkaluokan käyttämiselle ei tällä erää saatu pitävää sulkua.

    Ylöspäin avaamisen tarve

    Eri puolilta tulee kasvavassa määrin viestejä, että virkaehtosopimuksen mukainen professorien ylin palkkaluokka A30 ei ole aina riittävä ja tarkoituksenmukainen virkaan nimittämisen ja viran hoitamisen kannalta. On jouduttu erityisjärjestelyihin.

    Helsingin yliopistolla on oma opettajien palkkarakenne. Virkaehtosopimuksen mukaan tämän uuden parastaikaa käyttöön otettavan järjestelmän mukaan professorien virat julistetaan haettavaksi palkkaluokissa A28 - A30, jolloin maksupalkkaluokka riippuu nimitetyn henkilön pätevyydestä. Helsingin yliopiston vahvistamien ohjeiden mukaan, jos on kysymyksessä ala, jossa tiedetään, että virkaan ei saada hakijoita näillä palkkaluokilla, virka voidaan julistaa haettavaksi myös korkeammalla palkkaluokalla. Helsingin yliopistossa oli siis selvästi dokumentoitu käytännön tarve nykyistä virkaehtosopimusta ylempiin professorin palkkaluokkiin.

    Parhaassa tapauksessa virkaehtojärjestelmä vie kehitystä eteenpäin. Missään nimessä järjestelmä ei saisi jäädä käytännön todellisuudesta jälkeen. Vallitseva työnantajalinja ei halunnut saattaa dokumentoitua käytännön todellisuutta virkaehtosopimuksen osaksi.

    Jorma Virkkala
    8.3.2001

    (painetun lehden sivuilla 23-24)