• pääsivu
  • sisällys

  • Ennen liittokokouksen alkua puheenjohtaja Vesa Kulmalan kanssa rupattelivat varapuheenjohtaja Juhani Henttula (vas.), Sanna-Leena Wesanko, Timo Neuvonen sekä YLL:n hallituksen jäsenet Ben Mathias ja Eeva Sarmanto-Neuvonen.

     

    YLL:n kevätliittokokous 20.5.2002


    Yliopistonlehtorien liiton kevätliittokokous pidettiin 20. päivänä toukokuuta OAJ:n tiloissa.

    Kokouksen avasi liiton puheenjohtaja Vesa Kulmala. Hän käsitteli avauksessaan mm. yliopistojen rahoitusta ja suhdetta ammattikorkeakouluihin.

    - On hyvin tärkeää seurata miten kehittämislaki jäljellä olevana kautenaan toimii ja mitä sen seuraajasta alkaa ilmetä. Huolestuneena olemme saaneet nähdä, että valtion budjettiraamit halutaan edelleen pitää erittäin tiukkoina eikä muitakaan rahanlähteitä helposti ole osoitettavissa.

    - Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suhde on jossakin määrin käymistilassa. Nyt kun korkeakoululaitoksemme faktisesti sisältää noin 50 yksikköä ja kun se filiaalien kautta näyttää yhä edelleen levittäytyvän yhä laajemmalle alueelle, on hyvin tarkoin seurattava, että ei ns. duaalimalliin tehdä vähitellen ei-toivottuja muutoksia, duaalimalli on nimittäin edelleen opetusministeriön virallinen doktriini.

    - Ammattikorkeakoulujen opettajia on jo noin 7500. Sattumoisin yliopistopuolella opettajia on saman verran. Minusta meidän pitää pitää edelleen silmällä sitä, että yhteistyötä yliopistonopettajajärjestöjen välillä vaalitaan ja ylläpidetään, Kulmala totesi.

    Kevätliittokokouksen päätökset:

    • hyväksyi liiton toimintakertomuksen vuodelta 2001
    • vahvisti v. 2001 tilinpäätöksen
    • myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja muille tilivelvollisille
     

    (painetun lehden s. 37)