• pääsivu
  • sisällys

  •  

     

    Uusi PalkkausJärjestelmä – aikataulu etenee

    Yliopistojen uutta palkkausjärjestelmää koskevissa neuvotteluissa on linjattu palkkausjärjestelmän käyttöönottoaikataulua. Neuvotteluryhmä (opetusministeriön taso) on hyväksynyt “aikatauluraamin”, jonka mukaan varsin pian – käytännössä lokakuun kuluessa - pyritään löytämään sopimusosapuolten yhteinen näkemys arviointijärjestelmistä. Tämä koskee sekä opetushenkilöstöä että muuta henkilöstöä.

    Lisäksi neuvotteluryhmä on päätynyt yhteiseen käsitykseen siitä, että kaikki yliopistot voisivat lähteä liikkeelle arviointien tekemisessä yhtä aikaa siinä vaiheessa kun tarvittavat välineet – työn vaativuuden arviointijärjestelmät, työnkuvauslomakkeet ja suoritusarviointijärjestelmät lomakkeineen – ovat valmiina.

    JUKOn neuvottelupäällikkö Arja Vehmas on lähettänyt asiasta kirjeen yliopistojen luottamusmiehille.

    Lokakuun kuluessa kaikkiin yliopistoihin on tarkoitus toimittaa myös vaati- ja henkiosien kuvaukset ja kartat. Lähtökohtana on, että jokainen tehtävä sijoitetaan omalle vaati-tasolleen ja vastaavasti jokainen tehtävän suorittaja arvioidaan henki-osan portaan määrittelemiseksi.

    Opetusministeriön pyrkimyksenä on, että yliopistoissa tämä vaihe saataisiin suoritettua maaliskuun 2005 loppuun mennessä. Koska eri yliopistossa on erilaisia UPJ:tä koskevia valmiuksia, ainakaan kaikkien yliopistojen osalta tämä ei voine toteutua.

    Vaativuustasosijoittelun ja henki-arvioinnin jälkeen yliopistovaiheen ensimmäinen kierros on ohi. Tällöin käynnistyvät varsinaiset sopimusneuvottelut keskustasolla. OPM:n tavoitteena on, että kaikki yliopistot ovat UPJ:n piirissä vuoden 2005 loka-marraskuuhun mennessä.

    (painetun lehden s. 36)