8/13

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   

  Åbo Akademi aloitti yt-neuvottelut

  Syksyn yt-uutiset yliopistosektorilla eivät näytä loppuvan. Åbo Akademi aloitti laajat koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 28. lokakuuta. Hallitus oli antanut jo syyskuussa rehtori Jorma Mattiselle valtuudet yt-neuvottelujen aloittamiseen.

  Säästöohjelman tavoitteena on tasapainottaa yliopiston talous vuoden 2016 loppuun mennessä. Säästöön aiotaan saada neljä miljoonaa euroa.

  Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on 80 henkilöä, joista arviolta 55 on muuta henkilöstöä ja 25 opetus- ja tutkimushenkilöstöä. Yt-neuvottelut saattavat johtaa irtisanomisiin, lomautuksiin, osa-aikatyöjärjestelyihin tai työtehtävien muutoksiin. Yliopiston tiedotteen mukaan ”henkilövähennykset tehdään hyödyntämällä mahdollisuuksien mukaan eläkkeelle siirtymisiä ja tarkastelemalla määräaikaisten työsuhteiden määrää”.

  Lappeenrannan teknillinen yliopisto aloitti yt-neuvottelut luottamusmiesten kanssa viikolla 41. LUT ilmoittaa säästötarpeeksi kaksi miljoonaa euroa. Osa tästä aiotaan kattaa koko tukipalveluja koskevilla kolmen viikon lomautuksilla. Niiden piirissä olisi 280 ihmistä. Toiminnalliset muutokset koskevat LUT Kemiaa sekä LUT Savoon kuuluvia Mikkelin materiaalitekniikan, Savonlinnan ja Varkauden yksikköjä. Näiden yksiköiden yt-neuvottelut koskevat sataa henkilöä ja vähentämistarve on 15 ihmistä. Yliopiston koko henkilöstömäärä on noin tuhat henkilöä.

  Kirsti Sintonen

  • Painetussa lehdessä sivu 13