Veroliite 2023

Tässä artikkelissa kerrotaan Acatiimin julkaisijaliittojen jäsenten kannalta keskeisempiä veroilmoitusta tarkistettaessa huomioon otettavia kysymyksiä. Lähtökohtana ovat tieteenharjoittajien ja yliopisto-opettajien erityiskysymykset verotuksessa.

Tutustu vuoden 2023 veroliitteeseen täällä.

Esitäytetty veroilmoitus toimitetaan sekä sähköisesti OmaVero-palveluun että paperipostina Verohallinnon tiedossa olevaan osoitteeseen. Jos henkilö on ottanut käyttöönsä sähköisen viranomaisasioinnin Suomi.fi-palvelussa, esitäytetty veroilmoitus toimitetaan ainoastaan sähköisesti. Kotiin tulee selvitys verotuksen esitäytetyistä tiedoista eli tuloste verotustiedoista. Kotiin ei siis tule täytettäviä lomakkeita eikä palautuskuorta. Jos esitäytetyissä tiedoissa on virheitä tai puutteita, tiedot on ilmoitettava erillisillä lomakkeilla, jotka löytyvät vero.fi-sivulta ja niitä voi myös tilata puhelimitse numerosta 029 497 030. Ensisijaisesti verottaja toivoo, että tiedot korjataan sähköisesti OmaVero-palvelussa.

Paperisen ilmoituksen on oltava verohallinnossa perillä ilmoitettuna määräpäivänä, joka on 7.5., 14.5. tai 21.5. ja se on puolisoilla aina sama. Enää ei riitä, että paperisen ilmoituksen jättää postin kuljetettavaksi määräpäivänä. Uusien tai korjattujen tietojen vuoksi verovelvolliselle lähetetään uusi verotuspäätös, jossa on ilmoitettu uusi verotuksen päättymispäivä. Jatkossa verotus valmistuu verovelvolliskohtaisesti kuitenkin niin, että verotus päättyy viimeistään lokakuun lopussa.

Luitko jo nämä?