Millaisissa asioissa luottamusmies auttaa?

Luottamusmies on neutraali välikäsi työnantajan ja työntekijän sekä liiton juristin välillä.

Teksti eeva ylitalo kuvat Jyväskylän yliopisto / petteri kivimäki, teija laitinen, jarmo kiuru

Panu Moilanen, jukolainen luottamusmies Jyväskylän yliopistossa

Luottamusmies neuvoo esimerkiksi määräaikaisuuden perusteisiin ja palkkaukseen liittyvissä asioissa. Myös erilaiset erimielisyydet, epäasiallinen kohtelu, väärinymmärrykset ja työtapojen muutokset saattavat aiheuttaa tarpeen ottaa yhteyttä luottamusmieheen. Usein keskustelut lähtevät liikkeelle siitä, mitä työehtosopimus sanoo kyseisestä asiasta. Jo pieni esimiehen muistuttelu voi ratkaista tilanteen.

Moni ulkomailta tullut ei tiedä, että hänellä olisi liiton jäsenenä oikeus luottamusmiehen tukeen. Myös työsuhteen määräaikaisuus saattaa vähentää halukkuutta nostaa kissaa pöydälle. Toisaalta moni luulee, että luottamus­miestoiminta on palvelu kaikille, vaikka se on tarkoitettu vain liiton jäsenille.

Teija Laitinen, jukolainen luottamusmies Vaasan yliopistossa, Professoriliitto

Autan jäsenprofessoreita ja urapolulla olevia työsuhteeseen liittyvissä asioissa. Tehtäviini kuuluu valvoa, että sopimuksia ja lakeja noudatetaan työpaikalla. Teen yhteistyötä muiden henkilöstöryhmien kanssa, ja meillä on säännöllisiä tapaamisia yliopiston johdon kanssa. Moni asia selviää ennen kuin se pääsee kasvamaan häiritseväksi.


Kun tarve työnantajan ja työntekijän väliseen keskusteluun syntyy, ilmassa on usein erimielisyyttä synnyttävä asia. Olen myös työntekijän henkisenä tukena. Mikäli ongelmat liittyvät työsopimusten tulkintaan, esimerkiksi urapolkumalleissa, jäsenemme haluaa usein luottamusmiehen mukaan keskusteluun. Vaikeissa kysymyksissä voin kääntyä Professoriliiton juristien puoleen.

Jarmo Kiuru, jukolainen luottamusmies Lapin yliopistossa, Tieteentekijät

Tieteentekijöille yleisiä ongelmatilanteita ovat pätkätyöt, työttömyysjaksot sekä työ­suhteen vakinaistamiseen liittyvät kysymykset. Tehtäviini kuuluu huolehtia yhdenvertaisuu­desta ja tasa-arvosta. Esimerkiksi perhe­vapaalle jäävälle määräaikaiselle on maksettava palkkaa.

Luottamushenkilön puoleen käännytään usein työaikaan ja opetusvelvoitteeseen liittyvissä asioissa. Monella voi olla vaikeuksia kieltäytyä työstä, vaikka työkuorma olisi liiallinen. Lomapäivien pitäminen ja lomaoikeus herättävät kysymyksiä.
Puutun tilanteisiin, joissa esihenkilö ei tunnista toimivaltansa rajoja. Haastavia ovat tilanteet, joissa ei ole keinoja puuttua ongelmiin. Tällainen voi olla esimerkiksi osaamaton johtaminen.

Luitko jo nämä?