opetus

Ylikirjastonhoitaja: Kirjasto edistää avointa tiedettä
Nyt kehitetään palveluja, joilla tutkimusaineiston säilyminen varmistetaan, uudessa tehtävässään juuri aloittanut ylikirjastonhoitaja Minna Niemi-Grundström kertoo.

Millainen kampus palvelee tulevaisuudessa?
Etätyö tuli jäädäkseen, mutta myös kohtaamisten merkitys ymmärretään entistä paremmin. Kampusten sijaintiin, kokoon, kustannuksiin ja tilojen suunnitteluun liittyy isoja, tärkeitä kysymyksiä.

Professori Päivi Hökkä: Jatkuva oppiminen koukuttaa
Maailma kaikkinensa on oppimisen näkökulmasta ihan mieletön paikka, toteaa jatkuvan oppimisen tenure track -professori Päivi Hökkä.

Kuormittava pendelöinti
Pendelöinti on tyypillistä asiantuntijatyössä. Työhyvinvointi ja jaksaminen paranee, kun matkan suunnittelee mieluisaksi ja pendelöijä otetaan työyhteisössä huomioon.

Ammattina rehtori
Onko rehtori ensimmäinen professorien joukossa vai yliopiston toimitusjohtaja? Kysyimme viideltä entiseltä tai nykyiseltä rehtorilta, miltä yliopiston johtopaikalla näyttää.

Opettajien uudet uramallit
Moni yliopisto on viime vuosina luonut uuden uramallin opettajille. Ne ovat tervetullut arvostuksen osoitus, mutta samalla moni pitää opettajien etenemismahdollisuuksia edelleen liian niukkoina.

Jari Stenvallin näkemystä kuullaan julkisen hallinnon uudistuksissa
Kun yhteiskunta haluaa tietää, miten on mennyt, paikalle kutsutaan hallintotieteen professori Jari Stenvall.

Mitä avoin tiede tarkoittaa kotimaiselle julkaisemiselle?
Kansainvälinen tiedemaailma käy kamppailua avoimemman tieteen puolesta. Onko avoimuudessa riskejä suomalaisen tieteen näkökulmasta?