ura

Tutkijasta yrittäjäksi
Yrittäjyys on monelle akateemisten alojen ammattilaiselle kiinnostava vaihtoehto, mutta suhde ei ole aina ongelmaton.

Suvi Haimi: Tutkija ja yrittäjä
Varovaisuudelle ja varmistelulle ei ole tilaa, jos aikoo hypätä tutkijasta yrittäjäksi, toteaa lääketieteellisten biomateriaalien tohtori Suvi Haimi.

Professori Päivi Hökkä: Jatkuva oppiminen koukuttaa
Maailma kaikkinensa on oppimisen näkökulmasta ihan mieletön paikka, toteaa jatkuvan oppimisen tenure track -professori Päivi Hökkä.

Kuormittava pendelöinti
Pendelöinti on tyypillistä asiantuntijatyössä. Työhyvinvointi ja jaksaminen paranee, kun matkan suunnittelee mieluisaksi ja pendelöijä otetaan työyhteisössä huomioon.

Tutkijasta erityisasiantuntijaksi
Pitkän yliopistouran tehnyt yhteiskuntatieteiden tohtori Petri Koikkalainen siirtyi Team Finland Knowledge -verkoston erityisasiantuntijaksi Yhdysvaltoihin. Uusi ura Washington D.C.:ssä on auttanut katsomaan yliopistomaailmaa uusin silmin.

Ammattina rehtori
Onko rehtori ensimmäinen professorien joukossa vai yliopiston toimitusjohtaja? Kysyimme viideltä entiseltä tai nykyiseltä rehtorilta, miltä yliopiston johtopaikalla näyttää.

Johtosääntö voi etäännyttää yhteisöä
Rehtorit ovat ensisijaisesti tilivelvollisia hallitukselle, eivät yliopistoyhteisölle. Tämä voi olla ongelma yliopistodemokratian kannalta, arvioi Professoriliiton tilaama selvitys.

Paula Eerola aloitti Suomen Akatemian pääjohtajana
Hiukkasfyysikkona Paula Eerola tottui sietämään epätarkkuutta. Suomen Akatemian asioista uusi pääjohtaja puhuu varovaisesti, mutta tarkasti.

Opettajien uudet uramallit
Moni yliopisto on viime vuosina luonut uuden uramallin opettajille. Ne ovat tervetullut arvostuksen osoitus, mutta samalla moni pitää opettajien etenemismahdollisuuksia edelleen liian niukkoina.

Jari Stenvallin näkemystä kuullaan julkisen hallinnon uudistuksissa
Kun yhteiskunta haluaa tietää, miten on mennyt, paikalle kutsutaan hallintotieteen professori Jari Stenvall.